Begrepp Som Sanning och Heder...

Idag insåg jag vad personer pratar om att man inte ska såra uttryck som sanning, heder och rättvisa.
Om jag ljuger rejält för en person så skadas inte bara min image, att dem inte tror mig senare, utan de kanske till och med tappar en viss respekt för uttrycket...

Jag är en hjärna i näringslösning...

Varför kan endel saker verka mer abstrakta verka än vad edt egentligen är.
Traktorn utanför har ett konstigt brummande som kan komma från precis vad som helst.
Nu vet jag att det är något med motorn som gör att den arbetar och därför gör detta ljud.
Jag vet att jag skriver detta för jag vill bara skriva om det som faller mig in för att jag läst för mycket verklighetsteori den senaste tiden. Hur kan det jag uppfattar som verklighet egentligen vara säker?
Hur kan jag känna att jag har en fri vilja när jag också vet att A får B att hända och B får C att hända. Jag skriver detta vilket jag trycker på en knapp och det hamnar på internet (förhoppningsvis, men även om det inte skulle hamna på internet så skulle det finnas en anledning till det också etc).

Fysikerna säger ju att partiklar går slumpmässigt men om, som nu hänt, tittar närmare så verkar allt vara väldigt determeninstiskt ändå. Om jag verkligen skulle leva på detta sätt, att jag inte kan göra vad jag vill, så skulle jag antagligen bli passiv. Att veta att man inte går av någon annan anledning än att alla tidigare saker som hänt har lett upp till den här punkten.

Jag känner verkligen att jag är fri att gå om jag själv väljer att gå, så därför tar jag avstånd från determenismen.