Heath Avliden...

Det brukar inte vara min stil att uppdatera bloggen så nära inpå men måste säga i alla fall nämna några ord om Heath Ledgers död. När jag läste rubriken på bloggywood.se så trodde jag inte på det först. Jag menar sånt brukar inte hända. Men jepp det är sant. Han har hittats död vid sängkanten och en utskriven medecin ligger bredvid. De vet inte vad som hänt än, om det var själmord eller inte.
Jag har sett fem av hans filmer men ser fram emot I'm Not There och självklart Batman: Dark Knight som kommer ut 2008 och som han precis har filmat klart.
Brokeback är hans mest minnesvärda roll och en film jag inte kan rekommendera tillräckligt, den bästa 2005.
Rest In Peace...

Oscars Nomineringarna 2008...

Måste ju nämna något om oscars nomineringarna som släpptes idag.
Själv fann jag några överraskningar som jag inte hade förväntat mig men annars var det bra filmer som blev nominerade.

Best motion picture of the year
Atonement
Juno
Michael Clayton
No Country for Old Men
There Will Be Blood

Jag förväntade mig inte att Michael Clayton faktiskt skulle få så många nomineringar, hela 7 stycken och i de tyngre kategorierna också. Juno lär inte vinna, Oscar tycker inte om komedier så jättemycket. Tror inte på Atonement heller den öppnade dåligt i USA, har 7 nomineringar och ingen till Knightley eller McAvoy. Tror det blir starkast mellan No Country eller PT Andersons There Will Be Blood. Men ska se alla filmer och komma tillbaks.

Performance by an actor in a leading role
George Clooney - Michael Clayton
Daniel Day-Lewis - There Will Be Blood
Johnny Depp - Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street
Tommy Lee Jones - In the Valley of Elah
Viggo Mortensen - Eastern Promises


Ingen nominering för No Country, Tommy Lee fick istället för sin roll i Haggis Valley vilket var lite överraskande. Satsar nästan allt jag har på Day-Lewis, om inte Clooney får något tröstpris. Eller något dolt samlingpris för Tommy Lee.

Performance by an actor in a supporting role
Casey Affleck - The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Javier Bardem - No Country for Old Men
Philip Seymour Hoffman - Charlie Wilsons War
Hal Holbrook - Into the Wild
Tom Wilkinson - Michael Clayton

Javier, och jag undrar om någon annan har någon chans. Antingen tror jag så högt om No Country eller så har jag rätt. Javier har det varit snack om länge så. Även om det tisslas om Affleck så tror jag inte det.

Performance by an actress in a leading role
Cate Blanchett - Elizabeth: The Golden Age
Julie Christie - Away from Her
Marion Cotillard - La Vie en Rose
Laura Linney - The Savages
Ellen Page - Juno

Julie Christie trot jag högst på. Cate fick två nomineringar. Ellen är för ung och för komedi. Linney är dock inte helt struken och Marion kan ta hem den också.

Performance by an actress in a supporting role
Cate Blanchett - Im Not There
Ruby Dee - American Gangster
Saoirse Ronan - Atonement
Amy Ryan - Gone Baby Gone
Tilda Swinton - Michael Clayton

Hade gärna sett Blanchett fått den här och det är henne jag för tillfället trot högst på. Också en ketegori jag kan återkomma till.

Best animated feature film of the year
Persepolis - Marjane Satrapi and Vincent Paronnaud
Ratatouille - Brad Bird
Surfs Up - Ash Brannon, Chris Buck

Ratatouille tar hem den, den blev den enda av de tre att vara nominerade i annan kategori. Simpsons The Movie blev utan, synd.
-----------------------------------------
Tar en liten snabb summering av de andra väsentliga kategorierna. lite snabbt.
Alla nomineringarna går att hitta på oscars.com.

Foto tror jag får Diving Bell And The Butterfly eller Atonement. Kan finnas chans för No Country också.
Vinner inte Anderson bästa film för There Will Be Blood så vinner Cohen. Vinner Cohen för bästa film så vinner Anderson bästa regi.
Moore nominerad igen för Sicko (vilken jag tyckte om), ingen nominering för King Of Kong (man kunde ju hoppas).
Bourne Ultimatum är nominerad i tre kategorier vilket den förtjänar och jag hoppas den vinner för ljudet. Klippningen var riktigt bra i den filmen men tror inte den har någon chans emot de andra som är i samma kategori.
Tekninskt sett så är det 60% chans att Enchanted vinner för bästa orginalsång då den är nominerad tre gånger i den kategorin.
Orginal Manus går till Juno och Manus baserat på annan förlaga går till No Country (vilket också kan göra att de förlorar bästa film).
Överraskningar är att Norbit ens är med i dessa sammanhang och att Juno fick för bästa regissör, vilket kanske ökar Junos chans.

Återkommer när det börjar dra ihop sig och ger mina tippningar i alla kategorier.

Bästa Filmer 2007...

När jag satt och funderade på denna lista så trodde jag att den skulle vara svår att sätta ihop, men ju mer jag tänkte på det så blev det bara lättare och här kommer de fem bästa filmerna 2007:

5. Rattatoullie
En riktigt bra animerad film från Pixar. Den är rolig, framför sitt budskap och är väldigt lekfull.
Hade ritkigt roligt på denna film och njöt nästan varenda sekund av den.

4. No Country For Old Men
Har egentligen inte släpps i Sverige än men är grymt bra, en mognare våldsfilm. Den är djup och subtil. Lite musik och små verktyg från skådespelarna gör att nästan varje klipp i denna film utmålar sig som en tavla. Lite rörelse om en lännmördare. Bra skådespelerier och ritkigt bra regi.

3. The King Of Kong - A Fistful of Quarters
En riktigt bra dokumentär komedi om en person som ska slå rekordet i Donkey Kong. Mycket insider info om tv-spels orginisationer och subtila politiska budskap. Helt enkelt en nöjes berg och dalbana som är omöjlig att njuta av vare sig man är intresserad av TV-spel eller inte. Många underbara scener med personer och hela familjer.

2. Zodiac
David Finchers nya film är inte lika bra som Seven eller Foght Club men slår ändå höjder och man är fullt engagerad i varje scen. I två och en halv timme sitter man som på nålar. En höjdare.

1. Atonement (Försoning)
Inte den bästa regin, manus eller skådepspelar prestationer. Men den håller och klarar alla tre galant, och inte nog med det så är fotot det vackraste jag sett på länge. En riktigt fin film med Kiera Knightley som är väl värd att se.
Jag själv är som många kanske vet en sucker för vackert foto. Allt i denna film fungerar perfekt. Ett måste ses.

------------------------------------------------

Nu måste jag också påpeka att jag inte sett filmer som Juno, Once, There Will Be Blood, Michael Clayton, Away From Her, The Diving Bell And The Butterfly, Rescue Dawn och I'm Not There som kankse också skulle kunna sättas på denna lista.

Såna filmer som skulle kunna gjort listan men inte gjorde det är:
The Bourne Ultimatum, en riktigt bra sista del i en trilogi av Greengrass. Inte lika stark som de andra två men står mycket bra på sina egna ben ändå. Fartfylld med tappa andan actionscener.
Grindhouse, och så speciellt Planet Terror som jag bara tycker om mer och mer. Rolig och småhärlig film med Rose McGowan med ett hagelgevärsben. Ett måste ses.

Guilty Pleasure var:
Tranformers, en stor film, smårolig och Bays bästa verk, även om folk inte skulle hålla med mig.
Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer, jag vet, jag vet. Men kan inte låta bli att njuta av Fantastic Fours TV-film kvalité.

Ett mycket bra filmår och hoppas på ett ännu bättre 2008...

Rollspelet...

Jag vill inte tjafsa på för mycket om film i min blogg. Så här kommer mitt eget uppdrag till till Drakar Och Demoner rollspelet.

De tre personerna började separat.
Filip som spelade en sabelmästare började med legendariska färdigheter i det. Han hade också alvblod i kroppen. Han började utan kläder, vapen och rustningar på en gungande båt. Han var instängd i en träkista som sedan fraktades av och han fördes till nästa by. Där träffade han en riddare vid namn Tore och fick tillbaka till sina grejor samt han fick helningdrycker eftersom han var blåslagen redan i början.

Den andra personen:
Simon fick börja i byn och träffade där personer som samt Tore.

Den tredje personen började med att lotsa i skogen, träffade på troll och blev smått räddad av Tore.

Alla samlas för att träffa Tore på värdshuset Tuppen. Och där får de i uppdrag att döda ett troll i en skog nära en annan by inte långt där ifrån de är. De förebereder sig för det. Och på vägen dit så träffar de på feta troll och ett ännu större fetare troll. De får lite grejor, bland annat en trolldryck som gör att de bli aggressiva.

De kommer till den andra byn skadade. Efter några dagar beger de sig in i skogen för att slakta trollet. De stöter på orderkrigare som är kompanjoner med Tor och de får hjälp och en plats att sova.
De färdas för att döda trollet och dess stora arme. Men de träffar på massor av troll i Trans, efter att ha slagit ihjäl endel troll så träffar de på ett troll som gör att de ser saker som inte finns. Tusen pilar kommer emot dem, de blir omringande av benfängelser och blod regnar. Filip ser dock inte detta för han är immun eftersom han inte kommer ihåg vad som hänt innan han hamnade på båten.

Så i alla fall, med hjälp av aggressionsdryck så slaktar de monstret (mest Filip för de andra var så vettskrämda), och får reda på att han tagit en amulett som hjälper en att kontrollera tankar. Efter att ha undersökt lite så hittar de en trollkarl som de ger amuletten till och de får reda på av en ännu starkare trollkarl att:
Detta megatroll hade använt troll för att ta över deras tankar och sedan gjort så trollen tog över hamnar och skogar, med hjälp av en snabb person och alvblod kunde de göra Filip immun mot dessa tankekrafter och på så sätt rädda denna trollkarl som var hans lärjunge.
Alla personerna fick sin rättmätiga belöning och traskade vidare på nya äventyr.
Mitt eget äventyr som jag kommit på själv. Utspelar sig i Trudvang, i två små byar i Västmark

Jag Tycker...

Jag tycker att det var ett tag sedan jag skrev då att jag nmner idag att jag tagit igenom tre Drakar och demoner spelare genom ett av mina äventyr i rollspel. Berättar mer imorgon.
Är trött just nu och vill sova. Har arbetat på bion 22 timmar sammanlagt för två dagar också. Så jag har inte hunnit vila så mycket mellan allt som hänt. Ska ta det lugnt imorgon.